9 Ağustos 2012 Perşembe

İncirli Tatlı (Şerbetli Tatlı)

İncirli Tatlı (Şerbetli Tatlı)

Facebook gerçekten amacına uygun kullanılırsa çok harika bir fikir ben ortaokul son sınıfta Eskişehirden Antalya ya taşındım nedenide çok sevgili abimdir :) üniversiteyi Antalya'da kazanmış yurtta ders çalışamadığı için bizim topyekün Antalyaya taşınmamızı istedi babam emekli oldu evimizi kiraya verdik haydi Antalya biz geldik 6 yıl tatil yapıp döneceğiz şeklinde bir umutla düştük yola... tabi orda benim bir kurulu düzenim vardı arkadaşlarım okulum herşeyi bırakıp gitmek çok zor oldu ama bir yöndende iyi oldu en azından daha iyi bir tahsil hayatım oldu Eskişehirde kalsaydım sanıyorum bukadar iyi bir tahsil hayatım olmazdı ... velhasıl gelgelelim hikayenin özüne öznuru yeniden facebooktan buldum :) bu tarifi Eskişehirde 2yıl boyunca okuduğum sevgili arkadaşım Öznurdan aldım yazın Eskişehire gittiğimde onada uğradım oda bana bu güzel tatlıyı ikram etti ben bayıldım ve bu gün akşam yaptımmmm... çok tesekkürler öznurcum Eşim bayıldıııı :) hatta benim hamarat karım bile dedi :P...

Malzemeler ;
Hamur Malzemeleri;
  • 6 - 7 adet kuru incir
  • 2 avuç kuru üzüm (tarifin aslında kayısı konuluyor olmadığı için ben kuru üzüm kullandım)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Arzu ederseniz biraz tarçın
Şerbet Malzemeleri; (sıcak keke
  • 3 çay b. su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 3 yemek k. tozşeker
Üste Sürülecek Muhallebi
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
  • 1 yemek k. tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti
Yapılışı;
  • İncir ve kayısı yumuşaması için suya konulur küp küp doğranır 
  • Yumurta ve şekerler köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  • Vanilya ve yoğurt eklenir çırpılır, irmik , un, kabartma tozu, eklenir. 
  • ardından incir ve kayısıda eklenip kaşıkla karıştırılır.
  • yumuşak olmayan bir hamur elde edilir , margarin ile yağlanan dikdörtgen bir borcama kaşık ile yayılır
  • 160 C°  pembeleşinceye kadar pişirilir, hamur kolay piştiğinden sık sık kontrol edilmeli içinin piştiğini anlamak için kürdanla konrol edilir.
  • başka bir kaseye soğuk su nescafe ve şeker karıştırılarak eritilip soğuk şerbeti hazırlanır
  • Sıcak kek gelişi güzel kürdan batırılarak delinir ve sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülür.Eğer şerbetin yeterli gelirse hepsini kullanmayın. kullanacağınız kabın genişliğine gore miktar değişebilir
  • keki soğumaya bırakın, 
  • diğer yandan süt un nişasta süte iyice yedirilir şekerde eklenerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır kaynayınca tereyağ eklenir ılınması beklenir, kremşanti eklenerek çırpılır soğuyan kekin üzerine sürülür, 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir
  •  dinlendirilen kek dilim dilim kesilerek üzerine hindistan cevizi veya tarçın serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder