Bilindiği üzere Adaçayı antibakteriyel veya antiseptik etkisinin haricinde vücudu dirençli tutması bakımından da önemli bir yeri vardır. Bademcik, boğaz ağrısı, hazımsızlık, öksürük başta olmak üzere, diş iltahabı hastalığı, bademcik iltahabı hastalığı ve dişeti yaraları gibi sorunlarda da Adaçayı ilk akla gelen şifalı içecekler biridir.
Ada Çayı Hazırlanış Şekli
Tercihe göre yarım ve ya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kuru ada çayı yaprağı bir su bardağı kaynar suyla haşlanır. Ardından üstü kapalı vaziyette 10 dakika kadar bekletildikten sonra içime hazırdır. Günde iki ile üç bardak arası tüketilebilir. Adaçayının taze adaçayı yapraklarından yapılmak istenmesi durumunda 10 dakikalık bekleme sütesine 5 dakika olarak değiştirmek dışında başka bir işleme gerek yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder