19 Ağustos 2011 Cuma

Kral Arthur türkçe izle alt yazılı izle

Kral Arthur film izle
IMDB Puanı:6,2
Türü: Dram / Macera / Aksiyon
Sinemalardaki Gösterim Tarihi: 29 Ekim 2004
Yönetmeni: Antoine Fuqua
Yapım Tarihi: 2004, ABD / İrlanda
Süresi: 126 dk.
Clive Owen (Kral Arthur) , Stephen Dillane (Merlin), Keira Knightley (Guinevere) , Ioan Gruffudd (Lancelot) , Stellan Skarsgård (Cedric) , Ray Winstone (Bors) Hugh Dancy (Galahad) , Ray Stevenson (Dagonet)
Yüzyıllar boyunca tarihçiler tarafından tartışılan ve gerçek olmadığı bir efsane olduğu düşünülen Kral Arthurun çıkış noktası kendi kişisel tutkuları ile halkına hizmet etme arasında kalan bir kahramanlık öyküsünden başka birşey değildir.
Roma İmparatoru Marcus Aurelius Arthur’u Britanya’ya gönderir oradaki amacı ise Britanya’dan ayrılarak tekrar Roma’nın barış ve huzur dolu ortamına dönmektir. Fakat geri dönüş yolculuğuna çıkmadan önce bir görev yüklenecektir. Yuvarlak masa şovalyeleri olarak bilinen
Lancelot, Galahad, Bors, Tristan ve Gawain ile beraber Britanya’da son bir operasyona gideceklerdir.
Britanya’da Roma’nın geri çekilmesinden sonra iyi bir lidere ihtiyaç duyulmuştur. Bu lider ülkesini Saxonlar’a karşı koruyacak ve onlara karşı savunmak dışında yeni bir döneme taşıyacak olmalıydı. Eski düşmanı Merlin ile yürekli Günievere’nin de desteğini alan Arthur tarihin akışını değiştirecek gücü kendisinde bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder